Διακοσμιτικές Πάπιες (Oshidori)

Το επιστημονικό της όνομα είναι Νήσσα-Anas, ανήκει στην οικογένεια των Νησσιδών (Anatidae). Είναι υδρόβιο κυρίως πτηνό, μικρότερό ως επί το πλείστον σε σύγκριση με τα συγγενικά του πουλιά, τους κύκνους και τις χήνες. Υπάρχουν περίπου 75 είδη πάπιας, τα οποία ζουν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη. Η ήμερη πάπια είναι υδρόβιο και αποδημητικό πουλί, μένει στα λιμναία ύδατα και σε ρυάκια για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το πτηνό έχει στο σώμα του πυκνά φτερά, τα οποία είναι ελαφριά. Επίσης, το σχήμα του σώματός της μοιάζει με λέμβο. Ο λαιμός της είναι κοντός. Τα τρία εμπρόσθια δάκτυλα των ποδιών της είναι συνδεδεμένα με νηκτική μεμβράνη, οπότε τα πόδια λειτουργούν σαν κουπιά, ενώ το τέταρτο δάκτυλο είναι ελεύθερο, προς τα πίσω. Το φτέρωμά της έχει χρώμα λευκό και σε άλλες φυλές γκρι ή και πιο έντονο, ανάλογα με το φύλο και την εποχή του χρόνου.
Είναι ζώο παμφάγο. Τρέφεται με ποικιλία τροφών, όπως χόρτα, υδρόβια φυτά, έντομα, μικρά αμφίβια, σκουλίκια και μικρά μαλάκια. Ορισμένα είδη πιάνουν και ψάρια.
Το πτηνό γεννά 40-50 αυγά το χρόνο και τα επωάζει σε διάστημα απο 23 έως 26 ημέρες ανάλογα με το είδος. Τα μικρά σύντομα αρχίζουν να περπατούν και να κολυμπούν με μεγάλη ευκολία.

Παρακάτω βλέπετε κάποια ενδεικτικά είδη:

Διακοσμιτική Πάπια
Ringed Teal
Διακοσμιτική Πάπια
Ruddy Shelduck
Διακοσμιτική Πάπια
Mandarin
Διακοσμιτική Πάπια
Bahama
Διακοσμιτική Πάπια
White Mandarin
Διακοσμιτική Πάπια
Carolina
Διακοσμιτική Πάπια
Common Shelduck
Διακοσμιτική Πάπια
Βaikal
 
Διακοσμιτική Πάπια
White Carolina