Φασιανοί

Ο φασιανός είναι γένος πτηνών, που ανήκει στην οικογένεια Φασιανίδες. Το μήκος του φθάνει τα 80 εκατοστά περίπου και έχει χαλκόχρωμο φτέρωμα, με μαύρες ραβδώσεις. Ο θηλυκός φασιανός είναι μικρότερος σε μέγεθος από τον αρσενικό και δεν έχει εντυπωσιακά χρώματα.
Ο φασιανός είναι είδος παμφάγο. Τρέφεται με σπόρους φυτών, χυμώδεις καρπούς θάμνων όπως, κουμαριές, κρανιές, βάτα, αγριοκλήματα κλπ, χλωρά φύλλα από πόες, καθώς επίσης και με ακρίδες, σκουλήκια, μεγάλα έντομα κλπ. Οι ημερήσιες ανάγκες του σε τροφή φτάνουν τα 60 – 70 γραμμάρια.
Ο φασιανός τρέφεται κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές και κατά τις τελευταίες απογευματινές ώρες. Είναι είδος ημερόβιο. Είναι είδος πολυγαμικό. Στις αρχές της άνοιξης σχηματίζονται οι οικογένειες που αποτελούνται συνήθως από 1 αρσενικό και 3 – 4 θηλυκά άτομα. Η αναπαραγωγική περίοδος αρχίζει τον Φεβρουάριο – Μάρτιο. Τη φωλιά τη φτιάχνει στο έδαφος συνήθως στις παρυφές θάμνων. Το θηλυκό γεννάει συνήθως 8 –15 αυγά. Τα αυγά τα επωάζει μόνο το θηλυκό και η διάρκεια της επώασης είναι 23 – 25 ημέρες. Οι νεοσσοί αμέσως μετά την εκκόλαψή τους είναι ευθέως βαδιστικοί. Το φτέρωμά τους αποκτά το χρώμα των ενήλικων μετά την ηλικία των 5 – 6 μηνών.
Τα είδη φασιανών που διαθέτουμε είναι τα εξής :

Κολχικός Φασιανός
(Phasianus colchicus)

Κολχικός Φασιανός

Φασιανός Lady

Φασιανός Lady
Κίτρινος Φασιανός Κίτρινος Φασιανός
Φασιανός Reeves Φασιανός Reeves
Χρυσός Φασιανός

Χρυσός Φασιανός

Ασημένιος Φασιανός

Ασημένιος Φασιανός

Λευκός Φασιανός

Ασημένιος Φασιανός

Φασιανός Melanistic

Φασιανός Melanistic

Φασιανός Isabell

Φασιανός Isabel